HARI-HARI (DULU & KINI)
:: Tentang Hari Ini Dan Sejarah ::

JADI AHLI HARI INI- PERCUMA

SILA KLIK DI BIO-ASLIKU atau terus daftar di DAFTAR AHLI . PENDAFTARAN ADALAH PERCUMA.

Senarai produk dan harga bagi bukan ahli:
1. VCO31 RM35 35ml Minyak Power 31 ( Suami) – “TERHANGGAT DIPASARAN”
2.VCOP RM40 150ml Minyak Kelapa Dara Asli
3.VCOH RM40 150ml Minyak Kelapa Dara Bermadu
4.VCOHS RM40 150ml Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda
5.JHMM RM60 180ml x 6 btl/kotak

“Minyak kelapa dara berdiri gagah sebagai minyak yang paling menyihatkan yang boleh anda gunakan. Ia mengandungi selautan khasiat kesihatan serta khazanah penyelidikan yang benar-benar berharga. Saya sesungguhnya sangat inginkan agar anda menjadikan minyak kelapa dara sebagai sebahagian daripada pelan harian pemakanan anda”.
– Dr. Mark Atkinson, Holistic Medical Physician BBS Bsc (Hons) FRIPHH FCMA BETD SAC DIP (Clinical Nutrition)

PENYEMBUHAN ALAMI LUAR BIASA.

Salah satu penggunaan minyak kelapa dara yang paling baik adalah untuk memperlembut dan menyembuhkan kulit kering dan mengendur. Ketika mula disapukan pada kulit ia kelihatan berminyak. Namun oleh kerana sifatnya yang sangat mudah diserap ia tidak meninggalkan lapisan tipis berlemak seperti kebanyakan losyen dan minyak komersial. Satu hakikat tentang kehebatan minyak kelapa dara berbanding dengan losyen adalah ia bukan sahaja dapat melembutkan kulit seperti losyen, tetapi ia berupaya menghilangkan lapisan sel kulit yang mati disamping dapat mendorong pertumbuhan jaringan baru yang lebih sehat.

Banyak orang memperakui bahawa ketika dipakaikan dikulit minyak kelapa dara membantu mencegah sengatan sinar matahari yang panas, sehingga dapat membantu dari gangguan seperti perkembangan kanser kulit dan jeragat kerana kelebihan cahaya ultraviolet. Pengerutan dan kulit kering boleh juga disebabkan kerana terlalu banyak sinar matahari. Minyak kelapa dara dapat juga membantu melindungi kulit dari cahaya matahari yang merusak sehingga dengan mudah tubuh secara perlahan-lahan dapat beradaptasi dalam keadaan demikian sehingga akhirnya boleh tahan terhadap cahaya yang semakin besar. Tidak seperti sunscreen, minyak kelapa dara tidak berfungsi menghambat cahaya ultraviolet, namun memudahkan tubuh untuk menyesuaikan diri secara alami terhadap sengatan cahaya matahari, sehingga dapat meningkatkan tingkat toleransi seiring dengan berlalunya waktu. Namun oleh kerana jenis kulit yang berbeda, tingkat toleransi setiap orang juga berbeda.

Mengapa minyak kelapa dara mampu merangsang penyembuhan dan pemulihan? Hal ini disebabkan kerana pengaruh metabolik yang dimiliki MCFA pada sel. Aktiviti selular, termasuk penyembuhan luka , diatur oleh metabolisma. Ketika angka metabolik tinggi, aktiviti selular dipercepat dan proses seperti penyembuhan jaringan terluka, penghapusan racun, penyerangan sel rusak atau sel mati dengan sel baru yang dilakukan pada aktiviti yang tinggi. Maka dari itu, proses penyembuhannya dapat dipercepat kerana MCFA memberikan sumber energi yang cepat pada sel untuk meningkatkan metabolik dan kemampuan penyembuhan.

Keistimewaan khusus minyak kelapa dara yang sangat berkesan adalah kemampuannya mengurangi peradangan, iaitu dapat meredakan radang kulit kronik dalam waktu hanya beberapa hari. Dalam satu kajian yang dilapurkan oleh Dr. S. Sadeghi dan lain-lain,menyatakan bahawa minyak kelapa dara dapat menurunkan bahan-bahan kimia pro-peradangan pada tubuh. Mereka menyarankan bahawa minyak kelapa dara sangat berguna pada pengubatan beberapa penyakit peradangan yang parah. Jika minyak kelapa dara di ambil dalam pemakanan, ciri-ciri penyembuhannya sebagaimana yang berlaku pada kulit juga berlaku di dalam tubuh. Gangguan yang berkaitan dengan radang terutama sekali di dalam saluran gastrointestinal seperti colitis, bisul, hepatitis dan hemorrhoids, telah dapat disembuhkan dengan minyak kelapa dara ini. Minyak ini juga mungkin membantu meredakan radang di bahagian tubuh lain seperti terlihat pada multiple sclerosis, arthritis, dan peradangan pada pembuluh nadi (phlebitis) yang bisa menyebabkan pengerasan pembuluh nadi dan sakit jantung.

Dari huraian di atas menjelaskan bahawa minyak kelapa dara yang digunakan di dalam atau diluar tubuh, telah memberikan banyak manfaat kesihatan yang sangat menakjubkan.

Kelebihan Minyak Kelapa Dara Pure dan Bermadu:Dari hasil penyelidikan dan kajian saintifik yang telah dibuat, menunjukkan Minyak Kelapa Dara yang kaya dengan Medium Chain Fatty Acids, memberikan banyak manfaat dan kelebihan terhadap kesihatan manusia seperti berikut:-

A. Kecantikan luaran:
1. Sesuai untuk mengubati sakit kulit seperti kudis buta, kurap, panau, bersisik, ruam, ruam lampin, luka, tumit pecah, jerawat , telinga benanah, serta resdung, batuk kering, sakit kuning dan lain-lain .
2. Membantu mengurangkan berat badan dan kegemukan berlebihan dengan meningkatkan angka metabolik .
3. Digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan tenaga dengan pilihan untuk disimpan sebagai lemak-lemak dieter yang lain .
4. Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus .
5. Mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dermatitis .
6. Melembutkan dan membantu mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet yang membahayakan kulit anda.
7. Mengurangkan masalah rambut gugur dan kelemumur.

B. Kesihatan dalaman:
1.Meningkatkan tenaga dan daya tahan mental dan fizikal (atlit sukan USA & Eropah banyak menggunakannya)
2.Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino yang dapat dilarutkan lemak
3.Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
4. Mengurangkan stress pada pancreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh serta membawa fungsi thyroid
5. Mengurangkan kesakitan masalah pencernaan dan cystic fibrosis
6. Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
7. Memperbaiki kinerja dan mencegah risiko sakit jantung kerana minyak ini tidak mengandungi kolestrol yang tinggi pada darah
8. Mencegah atherosclerosis dan stroke serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi
9 Meningkatkan daya tahan tubuh:
10. Mengandungi dan membantu fungsi sistem daya tahan tubuh, melindungi tubuh dari kaser payudara, kanser colon dan kanser
11. Berfungsi sebagai antioksidan serta mengurangkan radang kronis
12. Membantu melindungi tubuh dari radikal bebas yang berbahaya yang mempercepatkan kadar penuaan dan penyakit degeneratif
13. Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan benign prostatic hyperplasia (pembesaran prostate)
14. Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh kita dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
15. Membantu mencegah sakit lever dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain
16. Membunuh virus, bakteria dan kulat.
17. Membunuh virus yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes
18. Membunuh bakteria yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis dan gonorrhea
19. Membunuh kulat yang menyebabkan candida, jock itch, kadas dan infeksi yang lain
20. Melemahkan dan membunuh cacing pita, lice, giardia, dan parasit.

C.Hubungan suami isteri.
1. Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang (elastik)
2. Memperbaiki kandungan asid dalam rahim untuk sperma subur serta bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)
3. Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (seperti keputihan).

MINYAK POWER 31 @ MINYAK POWER RANGERS (VCO31)

Kelebihan bila disapu / untuk suami:-
– Suami akan jadi lebih perkasa dan tahan lama..xxx
– Isteri boleh mencapai puncak sehingga 3 kali
– Menyegarkan dan menghangatkan
– Pelayaran lancar dan jauh…

Cara memakainya sangat mudah:-
Lepas mandi petang (6.00pm~hingga 7.00pm) sapukan pada alat kelakian, pukul 9.00 malam boleh guna dan berkesan sehingga 7.00 pagi (10 jam)

HUBUNGI SAYA DI YAHOO atau GMAIL atau perdaftaran percuma diatas

Advertisements

Satu Respons to “JADI AHLI HARI INI- PERCUMA”


Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: